26. februar 2008

Frukt og sånt

Jeg har vært på Maxi og handlet frukt i dag, og min store kjepphest - at frukt og grønt bør være prismessig konkurransedyktige med usunne alternativer - ble enda noen hakk høyere.

En kjapp oppsummering viser:

4 epler: 17,97
3 bananer: 13,27
3 appelsiner (tilbud): 9,70
3 pærer: 15,48
6 plommer: 19,39
Total: 75,81.

Ok, jeg skal villig innrømme at plommene var en luksusutskeielse, men selv uten dem kommer totalen på 56,42, eller med andre ord, mye penger.

Spesielt når jeg på vei hjem fra Maxi gikk forbi Mega og så et skilt som utbasunerte: "All pizza 40%!" Det betyr at gode gamle Grandiosa, som vanligvis koster 30,- denne uken koster 18 kroner. For det jeg har brukt på frukt i dag - som ikke er noe fullgodt måltid en gang, men bare snacks (så kan selvfølgelig Grandiosas status som fullgodt måltid diskuteres også) - kunne jeg ha gått på Mega og kjøpt fire Grandiser. Med de stykkene som blir til overs hadde de fire Grandisene kunnet være middag i en uke.

Det er ikke rart at Kiwi-sjef Per Erik Burud får så mye cred for moms-dumpingsstuntet sitt. For nordmenn flest er ikke frukt og grønt særlig dyrt, men for de av oss som lever på 6-7000 kroner i måneden er prisene langt over smertegrensen.

Hvordan kan man forvente at unge mennesker og studenter skal spise sunt når ingredienser til et middels stort fruktfat koster det samme som fire frossenpizzaer?

6 kommentarer:

Marit sa...

det er kjempeteit. men på mega har vi 15% medlemsrabatt på all økologisk frukt og grønt:) det er ganske digg!

Anonym sa...

Hehe, nice! La oss ble feide heile gjeng å så skylda på staten. Tippe det ikkje går lenge får fuste person jer det, viss det ikkje allerede e gjort då ;)

Sigrid sa...

NOT the point, Håkon. Men for all del.

Catti sa...

Hjertens enig!

Cathrin sa...

d som e teit me kiwi sin rabatt, e at di generelt e dyre på frukt, så hvis du regne me rabatten så kan du fortsatt få billigare frukt en aen plass

Marit sa...

dessuten e frukten deiras ekkel...